puasa dah,raya dah,puasa lagi la pulak..

salam sejahtera..agak lama menyepi..aku puasa,blog pun puasa la juga..mana boleh lawan tuan,ye tak?lagi sekali blog aku tukar wajah..saje suka2..bukan kena bayar pun nak tukar wajah camni..kalau berbayar,2 3 kali juga aku fikir..

PUASA
puasa dah lama habis..tapi aku rasa tak semua org membawa amalan bulan puasa ke bulan2 lain..banyak beribadat masa bulan pose je..bulan lain,graf ibadat jatuh merudum..apa nak jadi ni..
aku sempat berpose n berbuka ngan family aku aku..Alhamdulillah,tahun ni pose cukup..soalan lazim bulan pose ni..

"kay,pose tak hari ni?"

aduh..soalan apa ni..pose la..lagipun aku lelaki,tak de alasan yg kukuh nak skip pose..tak kan aku nak kata aku uzur..sempat juga aku merasa bubur lambuk masakan mak aku..memang terbaik,marvelous,superb la..menu wajib tiap kali pose..aku tak pernah rasa bubur lambuk kg baru..sedap ke?

org lain,dekat2 raya semua sibuk nak beli persiapan raya..tapi tahun ni aku tak de feeling sgt pada semua tu..sbb aku sibuk membeli persiapan kawen aku..hehe..hampir sepenuhnya ready..tak sabar lak rasanya..

RAYA
raya kali ni aku sambut kat KT..so tak dapatlah nak beraya rumah awek aku..so sorry my dear..tak pela..ni tahun last beraya solo..tahun depan kita pose bersama,raya bersama..

seronok ayah aku bila tahun ni dia tak yah drive keter..aku dengan hepinya jadi driver family aku..cakap je mana nak pergi,aku akan bawa..sekali sekala tengok ayah aku rilek gitu,aku hepi..

sambutan raya kali ni tak lama..aku kena setelkan banyak benda..borang kawen,ujian hiv..tapi semua dah setel,so boleh la rilek sikit bulan 10 nnti..

PUASA
aku rasa aku tak pernah puasa 6 Syawal dengan cukup..rasanya la..tahun ni nak bagi cukup la..jom la kawan2,kita pose 6..ia dpt menampung serba sikit kurg masa kita pose bulan ramadhan..

p/s-entry panas enjin je ni..tu yg citer ala2 je..




4 maklum balas:

~0~ berkata...

bila makan nasi minyak kay??
hahaha....

sesama la kita beramal ibadat...

kay berkata...

bulan 11 ni..bagi la alamat..boleh aku pos kad kawen..

Misz_zana85 berkata...

yela tu..bby xkesah pun :8,

p/s: xaci, baby tak bt ujian HIV lagi..

~0~ berkata...

bagi by hand je kay...aku tuju trus ke kerinchi tue..keje kat sebelah je nie